Lions Aabenraa

ForsidenLions AabenraaAktiviteterOm LionsKontakt
  Lions historie
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?

Klik her for besøge Nextwave

Fakta om Lions

• Oprettet i USA i 1917 på en tid, hvor mange syntes, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed.

• Grundstammen er de lokale klubber.

• Typisk med 20 til 40 medlemmer.

• Kom til Danmark i 1950. I dag er der 314 klubber med tilsammen 7.200 medlemmer.

• På verdensplan er der 1,3 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.

• Klubberne har en meget stor selvbestemmelsesret inden for nogle overordnede rammer.

• Engagerer sig ofte i samfundets forhold, men ikke politisk og ikke religiøst.

• Medunderskriver af FN's Charter og har som følge heraf fast sæde i forsamlingen.

• Har tilsluttet sig FN's deklaration om menneskerettigheder og arbejder for samfundsforståelse og fred.

• Blev i 2007 kåret af Financial Times som den mest effektive NGO (Non Governmental Organization).

• Lions Danmark donerer årligt omkring 35-45 millioner kroner til humanitære formål. Disse penge fordeles suverænt af den enkelte klub og går til både internationale, nationale og lokale formål i nærområdet.

Klik her for at sende en mail til Lions Danmark